
Ľahučký zákusok, obľúbený nielen deťmi :-)
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
200 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | kryštálový cukor |
80 | gramov | Cera |
200 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | čokoláda na varenie |
1 | balík | želatína |
375 | millilitrov | mlieko |
300 | millilitrov | smotana na varenie |
8 | kusy | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
200 | gramov | kryštálový cukor |
40 | gramov | kakao |
1 | čajová lyžička | perníkové korenie |
300 | gramov | hladká múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
80 | gramov | maslo rozpustené |
6 | polievkové lyžice | voda |
200 | gramov | kryštálový cukor |
Korpus:
Všetky ingrediencie na korpus rozdeliť na polovicu a upiecť dva korpusy na papieri na pečenie /žĺtka vyšľahať s cukrom, pridať vodu, maslo a zľahka nastriedačku vmiešať múku zmiešanú s kypriacim práškom, perníkovým korením a kakaom...
Plnka:
Pôvodne tam malo ísť až 800 ml smotany na šľahanie a to sa mi zdala riadna pecka, tak som si to takto nehradila a v pohode/ Suroviny na plnku rozdeliť na polovicu. Mlieko dať variť s oboma cukrami, aby sa rozpustili, želatínu namočiť v časti smotany na varenie, zvyšok smotany vmiešať k mlieku a keď trochu ochladne, vmiešať želatínu a nechať rozpustiť. Smotanu na šľahanie vyšľahať dotuha a potom zľahka vmiešať mliečnu zmes so želatínou.
Jeden korpus dáme do hlbšieho plechu, natrieme prvú polovicu plnky, dáme nakrátko do chladničky /mne stačilo 15 minút a mám ju nastavenú na 3 stupeň/, keď zatuhne, vyliať polovicu mierne vychladnutej čokolády, znovu dať do chladničky. Medzitým si pripraviť druhú polovicu plnky, ktorá sa naleje na čokoládu, prikryje sa druhým plátom, poleje zvyšnou čokoládou.
Potom stačí 2 - 3 hodinky nechať v chladničke a hotovo. Na prvý pohľad prácne, ale dá sa zvládnuť v pohode a pri krájaní to ide ľahučko
Za máličko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a chuti to aspon podobne?lebo to vyzera super
a zienky ja mam recepty na kinder bueno, kinder mliecny rez,snickers atd..ak mate zaujem dam ich sem,odskusane mam,jedla som ich!zajtra vam napisem co este mam a dam sem co budete chciet
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj môžeš dať aj kinder bueno aj snickers budem rada a chcem sa opytať tu želatinu aku praškovu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam práškovú /na obale sú nakreslené také farebné kocky/ - s tou sa mi robí najlepšie, ale každý si môže dať podľa seba, aké má skúsenosti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A tu je receptík na Kinder Bueno: http://www.tortyodmamy.sk/content/kinder-bueno
a Snikers rezy: http://varecha.pravda.sk/recepty/rezy-snickers/3157-recept.html
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem aj ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
za máličko....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
petulda,kludne ich daj sem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..dik za recept,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dík za receptík... vytlačený a už aj upečený (s maličkou obmenou - bezlepkový)...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mariolka tak tej smotany v originalnom recepte 800 ml? A vsetko ostatne rovnako ci aj nieco ostatne si delila?
Petulda33 samozrejme ze napis, nemusis sa ani pytat
Stefanie ako si robila ten bezlepkovy? Mas specialnu muku alebo si dala maizenu?
Vela otazok ze?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som dala tých 800 ml rastlinnej šľahačky... a dala som špeciálnu múku od Scharu - Mix C... a mňamkový je... Len viem, že nabudúce musím dať menej čokolády do stredu... alebo ju dať tak ako je v zmrzke Vienete... vyskušam, uvidím...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V pôvodnom bolo 800 ml smotany na šľahanie, ale ako píše stefanie, môže byť aj rastlinná alebo časť nahraď tak ako ja smotanou na varenie a ostatné tak ako v recepte...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
určte vyskúšam,vyzerá mňamkovo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj moja ja mam dotaz je tam napisane žĺtka vyšľahať s cukrom, pridať vodu, maslo a zľahka nastriedačku vmiešať múku zmiešanú s kypriacim práškom, perníkovým korením a kakaom...na striedacku s cim? S bielkami? Alebo je to korpus bez bielkou??? este sa chcem spitat mozem pouzit aj platkovu zelatinu? Ak ano kolko platkou??? Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, tahamanka...takže pekne po poriadku: Bielka najskôr dotuha vyšľaháš /moja chyba- nenapísala som /, a tú múku /zmiešanú s ostatnými ingredienciami/ nastriedačku s bielkami vmiešaš k žĺtkovej zmesi... Plátkovú môžeš pokojne použiť - jedno balenie...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem ti velmi pekne za odpoved Ale mam este otazocku vies ja nezijem na SK a tak neviem kolko je tych platkou v balicku ja mam taku skatulku a tam mam platky tak to mi bude asi ten jeden platok stacit vsak?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslím, že 6 plátkov by mohlo aj postačiť , pretože 1 kávová lyžička práškovej želatíny sú si 3 g a to nahradí jeden plátok. Balíček želatíny má 20 g tak aspoň tých 6 plátkov by som dala...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem, v nedelu na Jana uz azpeciem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem, v nedelu na Jana uz azpeciem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ty si pokladik, dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem
