druhy sirupov
Pozrite si aj
môžeš ho nahradiť glukozou,kúp si glukopur v lekárni a sprav si /64gr.glukopuru+36gr.vody uvariť na syrup/ked sa zahustí sú to asi 3pol.lyžice a dá sa to aj z cukru.Vyskúšala som oba a používam to do mliečneho marcipánu a je to dobré
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?d21b2c30a5a0741fd76e0dbc8ae,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som od KE,môžem Ti povedať,že som tie dva sirupy nezohnala nikde,ale ja použiva ryžový sirup,ale môžem Ti poradiť,že kupiš ich v Prešove v Bio predajni.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
niektora zenicka tu pisala, ze pouziva javorovy sirup, teda nechcem radit, ked som to sama neskusila...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim a nenahradi pšeničný a kukuričny sirup med ?
Niekde som citala ze doma urobena glukoza - 64gr.glukopuru+36gr.vody nie taka ista husta ako sirup kupeny...
Ale nemam to odskusane, myslite ze te to pravda?
DAKUJEM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sirup si spravíš taký hustý ako chceš,čím dlhšie varíš tým bude hustejší,ja používam doma robený a mne vyhovuje
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sirupy:
agáve- dá sa kúpit v dm, stoji okolo 99 Sk 250 ml,je chutovo skvely, zdravotne a vyzivovo kvalitny/ niektorí ho poznajú uz po vypaleni ako Tequilu/- je to zahustena stava z kaktusu, moze sa bez ujmy na kvalite aj piect aj pri vyssich teplotach, chut je jemna, sladka, podobna medu, konzistencia kvetoveho medu
ryžový- obvykle v biopredajniach, aj cez net /bio-obchod, biosen, bioshop...atd/, konzistencia medu/takeho hustejsieho cca medovicovy, farba ako kvetový/ moze sa bezproblemov piect, chut je sladka, trosku s vyraznejsim podtonom ako agave
javorovy.- v kazdej dm, ma silnu chut/podla oznacenia a, b, c-najsilnejsie/, kto nie je zvyknutý, obvykle sa diví-je to taka akoby karamelova prichut- dost vyrazna, preto sa nim ine sirupy nenahradzaju, da sa piect, tekutost asi ako agave,dm
kukuricny- trosku hustejsi, ma taku jemnu pachut,kto nepozna, tazko sa charakterizuje, je to taka zvlastna sladkost akoby s prichutou pelu, da sa piect, bioobchody&
psenicny- silnejsia chut ako ryzovy aj kukuricny, vyzaduje si zvyk, inak su zamenitelne/vlastnostami/, bioobchody
datlovy- taky tmavsi/ako horsky med/ chut ma naozaj datlovu, ale jemnu, nie silne vyraznu, tiez je zamenitelny s ostatnymi-vlastnostami, ale silnejsia farebnost rusi pri pouziti -ale napr.v cokoplasteline pohoda,bioobchody
zamenitelnost sirupov s medom- je lákavá,med by sa nemal ale piect, sirupy obvykle/je to netestovane/ nerozkolisavaju glykemicky index-ich vstrebavanie je ine, med pri pouziti bez pecenia treba velmi presne odhadnut, sposobuje vacsiu tekavost alepkavost ako sirupy, ma vyraznejsiu chut/ s vynimkou javoroveho/- v zasader zavisi od vasich zrucnosti a toho, co chcete dosiahnut
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teda takto po lopate som to potrebovala vidiet, VELKE DAKUJEM BRONI, uz mam o sirupoch lepsie poznatky!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
brona dakujem velmi pekne za podrobny popis-super popis, ulozila som si to-tazko zapamatat.Velmi dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vedela by mi nejaka dobra duša poradit kde by som zhnala v Košiciach pšeničný al. kukuričny sirup? Ja som skušala v bio potravinách, ale nepochodila som.,Neda sa nahradit javorovým sirupom?Dakujem