reklama

druhy sirupov

niki33 , 03. 10. 2009 - 18:34

reklama

Vedela by mi nejaka dobra duša poradit kde by som zhnala v Košiciach pšeničný al. kukuričny sirup? Ja som skušala v bio potravinách, ale nepochodila som.,Neda sa nahradit javorovým sirupom?Dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

sio, So, 03. 10. 2009 - 19:00

môžeš ho nahradiť glukozou,kúp si glukopur v lekárni a sprav si /64gr.glukopuru+36gr.vody uvariť na syrup/ked sa zahustí sú to asi 3pol.lyžice a dá sa to aj z cukru.Vyskúšala som oba a používam to do mliečneho marcipánu a je to dobré

Ja som od KE,môžem Ti povedať,že som tie dva sirupy nezohnala nikde,ale ja použiva ryžový sirup,ale môžem Ti poradiť,že kupiš ich v Prešove v Bio predajni.

niektora zenicka tu pisala, ze pouziva javorovy sirup, teda nechcem radit, ked som to sama neskusila...

adamira, Ne, 04. 10. 2009 - 15:53

Prosim a nenahradi pšeničný a kukuričny sirup med ?
Niekde som citala ze doma urobena glukoza - 64gr.glukopuru+36gr.vody nie taka ista husta ako sirup kupeny...
Ale nemam to odskusane, myslite ze te to pravda?
DAKUJEM

sio, Po, 05. 10. 2009 - 07:34

sirup si spravíš taký hustý ako chceš,čím dlhšie varíš tým bude hustejší,ja používam doma robený a mne vyhovuje

brona, Po, 05. 10. 2009 - 10:50

Sirupy:
agáve- dá sa kúpit v dm, stoji okolo 99 Sk 250 ml,je chutovo skvely, zdravotne a vyzivovo kvalitny/ niektorí ho poznajú uz po vypaleni ako Tequilu/- je to zahustena stava z kaktusu, moze sa bez ujmy na kvalite aj piect aj pri vyssich teplotach, chut je jemna, sladka, podobna medu, konzistencia kvetoveho medu

ryžový- obvykle v biopredajniach, aj cez net /bio-obchod, biosen, bioshop...atd/, konzistencia medu/takeho hustejsieho cca medovicovy, farba ako kvetový/ moze sa bezproblemov piect, chut je sladka, trosku s vyraznejsim podtonom ako agave

javorovy.- v kazdej dm, ma silnu chut/podla oznacenia a, b, c-najsilnejsie/, kto nie je zvyknutý, obvykle sa diví-je to taka akoby karamelova prichut- dost vyrazna, preto sa nim ine sirupy nenahradzaju, da sa piect, tekutost asi ako agave,dm

kukuricny- trosku hustejsi, ma taku jemnu pachut,kto nepozna, tazko sa charakterizuje, je to taka zvlastna sladkost akoby s prichutou pelu, da sa piect, bioobchody&

psenicny- silnejsia chut ako ryzovy aj kukuricny, vyzaduje si zvyk, inak su zamenitelne/vlastnostami/, bioobchody

datlovy- taky tmavsi/ako horsky med/ chut ma naozaj datlovu, ale jemnu, nie silne vyraznu, tiez je zamenitelny s ostatnymi-vlastnostami, ale silnejsia farebnost rusi pri pouziti -ale napr.v cokoplasteline pohoda,bioobchody

zamenitelnost sirupov s medom- je lákavá,med by sa nemal ale piect, sirupy obvykle/je to netestovane/ nerozkolisavaju glykemicky index-ich vstrebavanie je ine, med pri pouziti bez pecenia treba velmi presne odhadnut, sposobuje vacsiu tekavost alepkavost ako sirupy, ma vyraznejsiu chut/ s vynimkou javoroveho/- v zasader zavisi od vasich zrucnosti a toho, co chcete dosiahnut
Torta Torta Torta Slnko Torta Torta Torta

Teda takto po lopate som to potrebovala vidiet, VELKE DAKUJEM BRONI, uz mam o sirupoch lepsie poznatky!

adamira, Ut, 06. 10. 2009 - 14:05

brona dakujem velmi pekne za podrobny popis-super popis, ulozila som si to-tazko zapamatat.Velmi dakujem

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama